Velkommen til vores webside

Bond Street Gin

Vores historie

Bond Street er en berømt shoppinggade i London bydelen ”City of Westminster”

Gaden er berømt for at være hjemsted for mange af verdens mest prestigefulde modehuse og luksusmærker.

Bond Street er opkaldt efter Sir. Thomas Bond, som var adlet 1. Baronet og som levede i perioden fra 1620 til 1685. Thomas Bond var ejendomsinvestor, og ejede det landområde som i dag udgør Bond Street, og var en nær ven af den Engelske Kong Charles II. og var desuden ”Comptroller” ved det Engelske hof, med ansvar for kongehusets økonomi.

Sir. Thomas Bond er i dag mest kendt som stamfader og tip-tip oldefar til den fiktive spion James Bond, en karakter skabt af forfatteren Ian Fleming og berømmet via hans bøger og film.

Bond familiens motto ”Orbis non Sufficit” som på engelsk betyder “The World is Not Enough” spiler en fremtrædende rolle I James Bond filmen ”In her Majesty’s Secret Service” og blev senere til titlen på Bond filmen ”The World is Not Enough” fra 1999.

Bond Familiens motto er også inkorporeret i familiens våbenskjold.

Bond Street Gin er opkaldt til ære for Sir. Thomas Bond som var en Gentleman med stil og en kvalitetsbevidst livsnyder.

Vores Produktion

Produktionsprocessen på Bond Street Gin kan kort beskrives som 5 + 5 hvilket betyder, at vores Gin er destilleret 5 gange med 5 botaniske krydderurter.

Bond Street er destilleret på basis af en korn sprit af hvede, som er destilleret 4 gange.

Vi bruger hvede fra Norfolk regionen i det nordlige England, og det er denne hvede som er med til at give Bond Street Gin sin karakteristiske fløjls bløde eftersmag.

Den 5 destillation hvorunder de 5 Botaniske krydderurter bliver tilsat, finder sted i to traditionelle Pot-Still apparater som er fremstillet af det legendariske firma ”John Dore”

De to 500 liters destillations apparater producerer kun 200 liter Gin i hvert Destillations parti.

De 5 Botaniske ingredienser (Krydderier) som vi bruger i opskriften på Bond Street Gin er specielt udvalgt og importeret af firmaet ”Joseph Flach & Co. Limited som har importeret sjældne krydderurter fra hele verden og leveret disse til de førende Gin destillerier siden grundlæggelsen af det Britiske Imperie.

Mød vores legendariske master distiller

Charles Maxwell er nok verdens mest berømte og erfarne ”Gin Master Distiller”

Hans forfædre har produceret Gin på familiens destillerier siden slutningen af det 17’de århundrede, da hans tip-tip-tip oldefar blev uddannet som destillatør.

Charles Maxwell blev indvalgt som ”Master” i ”The Worshipful Company of Distillers” I 2008 og som Direktør i ”The Gin Guild” som han endvidere i 2014 blev hædret af med en ”Lifetime Achievement Award” for sit store arbejde for Gin industrien.

Charles har arbejdet i spiritus branchen i mere end 40 år, og i 1996 grundlagde han sit eget destilleri ”Thames Distillers” beliggende i centrum af London.

Charles Maxwell har igennem årerne vundet adskellige Guld, Sølv og Bronze medaljer for sine Gin-opskrifter, i spiritus konkurrencer rundt om i verden, og i 2015 vandt han trofæ prisen for at skabe ”Verdens Bedste Gin” af IWSC The international Wines & Spirits Competition.

Master Distiller Charles Maxwell, i Destilleriet