Bond Street Royal Navy Gin

Efter at gin blev introduceret i Storbritannien i slutningen af det 16. og begyndelsen af 17. århundrede blev den hurtigt en fast bestanddel hos besætningerne i den Britiske flåde.

Rationer af gin blev betragtet som en vigtig del af at opretholde en høj moral ombord på den britiske flådes skibe. For at sikre, at den gin, der blev leveret til flåden, var op til det ønskede kvalitetsniveau og ikke fortyndet med vand, udførte flådepersonalet en “Proof Test”. Dette indebar at hælde Gin over Sort krudt, og antænde blandingen. Hvis Krudt- og ginblandingen ikke ville tænde, så betød det, at ginen ikke var tæt nok på det påkrævede alkoholniveau, og derfor under Navy Strength.

Selvom der er en lang historisk tradition mellem The Royal Navy og dens brug af gin ombord på flådens skibe, så blev begrebet “Navy Strength” først officielt introduceret i 1990’erne i forbindelse med en markedsførings kampagne for at kommercialisere high-proof gin.

Navy Strength er berømt for sin kraftige smag, hvilket gør den til et fremragende valg til komplekse cocktails, med mange forskellige ingredienser.

Ifølge almindelig praksis skal Navy Strength gin have en alkoholstyrke på minimum 57 % i volumen.

Bond Street Royal Navy Strength Gin er en super udgave af vores klassiske London Dry Gin. I næsen finder man fyldige og aromatiske noter af enebær, kombineret med en  frisk duft af lime. I ganen forstærker de ekstra 57 % alkohol smagen med en intens botanisk fylde af enebær, efterfulgt af en let pebret, smag af koriander og en velsmagende afslutning med en blød, rund og cremet eftersmag.

Vores krydderurter

ENEBÆR

Enebær er den essentielle ingrediens i en Gin. Uden enebær ville det ikke være en Gin. Vores enebær kommer fra det smukke bakkede landskab i Toscana området i Italien, og er nøglen til at skabe den klassiske gin-smagsprofil og aroma med noter af friske fyrretræsnåle.

KORIANDERFRØ

Fra Marokko kommer korianderfrøene, som giver Bond Street Gin sin eksotiske,  krydrede lidt citrus agtige og friske smag.

ANGELICA ROD

Angelica-roden er en af de vigtigste ingredienser i en Gin opskrift. Den bidrager med en let jordagtig krydret smag til ginen og fungerer som en fikserings ingrediens, idet denne krydderurt samler alle de andre krydderier til en kompleks enhed.

SOMMERSAR

Denne velsmagende krydderurt (Lat. Satureja Hortensis) er vores signatur krydderi i opskriften på Bond Street gin. Den er også kendt under navnet ”Savory” på Engelsk og ”Böhnenkraut” på tysk, og er en urt som tilhører mynte familien. Den er hjemmehørende i middelhavsområdet, men den bliver også dyrket i mange andre lande, så som England. Sommer Sar er kendt for sin let pebber agtige søde og krydrede smag og aroma, og er bla. Kendt som hovedingrediensen i det blandede krydderi ”Herbes de Provence”. Sommer Sar blev også kaldt ”Kærlighedens Urt” af de gamle Romere.

BEARSS LIME

Bearss lime er en særlig slags lime, opkaldt efter John T. Bearss, som udviklede denne frøfri sort i 1895 på sin planteskole i Porterville i Californien. Baerss lime er større og har en tykkere skal med en mere kompleks sødme og mindre syre og bitterhed i smagen, sammenlignet med ”key Lime” sorten som er den mest udbredte. Som et kuriosum vokser der Bearss lime træer i haven på ”The Golden Eye Estate” på Jamaica som er forfatteren Ian Flemings tidligere hjem, og der hvor han skrev alle James Bond bøgerne.