Bond Street Christmas Edition Gin

Bond Street Christmas Edition Gin er en speciel jule gin, som kun markedsføres i de sidste tre måneder af hvert år op til Jul.

Den er destilleret med de samme fem ingredienser, som vi bruger i vores London Dry Gin, men med tilsætning af en god portion ekstra kanel og appelsinskal fra Sevilla som tilsammen skaber en gin med en klar varm og ægte smag af julens mange krydderier.

Bond Street Christmas Gin er en “limited edition” udgave, destilleret i små portioner og aftappet i hånden.

Hver flaske er individuelt nummereret og leveres i en elegant “British Racing Green” farvet Velour Gaveæske.

Bond Street Christmas Gin har en frugtagtig duft med af antydninger af appelsin og klassiske jule krydderier 

Smagen har en varm, og fyldig smag med sød appelsin og citrus aromaer med noter af kanel og enebær afsluttet med en lang finish.

Perfekt til en Christmas Gin & Tonic eller til en Holiday Negroni.

Vores krydderurter

ENEBÆR

Enebær er den essentielle ingrediens i en Gin. Uden enebær ville det ikke være en Gin. Vores enebær kommer fra det smukke bakkede landskab i Toscana området i Italien, og er nøglen til at skabe den klassiske gin-smagsprofil og aroma med noter af friske fyrretræsnåle.

KORIANDERFRØ

Fra Marokko kommer korianderfrøene, som giver Bond Street Gin sin eksotiske,  krydrede lidt citrus agtige og friske smag.

ANGELICA ROD

Angelica-roden er en af de vigtigste ingredienser i en Gin opskrift. Den bidrager med en let jordagtig krydret smag til ginen og fungerer som en fikserings ingrediens, idet denne krydderurt samler alle de andre krydderier til en kompleks enhed.

SOMMERSAR

Denne velsmagende krydderurt (Lat. Satureja Hortensis) er vores signatur krydderi i opskriften på Bond Street gin. Den er også kendt under navnet ”Savory” på Engelsk og ”Böhnenkraut” på tysk, og er en urt som tilhører mynte familien. Den er hjemmehørende i middelhavsområdet, men den bliver også dyrket i mange andre lande, så som England. Sommer Sar er kendt for sin let pebber agtige søde og krydrede smag og aroma, og er bla. Kendt som hovedingrediensen i det blandede krydderi ”Herbes de Provence”. Sommer Sar blev også kaldt ”Kærlighedens Urt” af de gamle Romere.

BEARSS LIME

Bearss lime er en særlig slags lime, opkaldt efter John T. Bearss, som udviklede denne frøfri sort i 1895 på sin planteskole i Porterville i Californien. Baerss lime er større og har en tykkere skal med en mere kompleks sødme og mindre syre og bitterhed i smagen, sammenlignet med ”key Lime” sorten som er den mest udbredte. Som et kuriosum vokser der Bearss lime træer i haven på ”The Golden Eye Estate” på Jamaica som er forfatteren Ian Flemings tidligere hjem, og der hvor han skrev alle James Bond bøgerne. 

Kanel

Er et krydderi som bliver udvundet fra den indre bark af flere arter af træer, som alle er medlemmer af slægten “Cinnamonum”.

Kanel var så højt værdsat blandt gamle nationer, at det blev betragtet som en gave til monarker.

“Cinnamonum Verum”, som oversættes fra latin som “Ægte Kanel”, er hjemmehørende i Indien og stammer oprindeligt fra Sri Lanka (Ceylon)

I 1638 etablerede hollandske købmænd en handelsstation på øen Sri Lanka. Senere fortsatte det hollandske Ostindiske Kompagni med at forfine metoderne til at høste naturlig kanel og begyndte senere at dyrke sine egne træer i plantager. Kun 0,5 mm. af inderbarken bruges. Den forarbejdede bark tørrer helt på fire til seks timer i et godt ventileret og varmt miljø. Når barken er tør skæres den op i 5 til 10 cm. lange stykker, klar til salg.

Smagen af kanel skyldes en aromatisk æterisk olie, der udgør op til 1 % af dens sammensætning. Den skarpe smag og duft kommer fra kanelaldehyd, som ved reaktion med ilt, når det ældes, bliver mørkere i farven og danner harpiksholdige forbindelser.

Sevilla orange - Bitter orange

Sevilla Appelsiner stammer oprindeligt fra Burma og det sydlige Kina. efterfølgende blev denne sort på latin “Citrus Aurantium” spredt over hele Middelhavsområdet og især til Spanien, hvor den var blevet introduceret og dyrket i stort omfang af maurerne,  i begyndelsen af ​​det 10. århundrede.

En af Sevillas mest fantastiske attraktioner er de mere end 14.000 bitre appelsintræer, der dekorerer byens gader og tilfører denne charmerende hovedstad i det sydlige Spanien den himmelske duft af de blomstrende Appelsintræer hvert forår

Sevilla-appelsinen kan identificeres på sin orangefarvede frugt og på en tydelig bitter og syrlig smag. Træet har skiftevis enkle blade og torne på bladstilken.

Sevilla-appelsiner er berømmet for deres æteriske olie, som har en meget velduftende intens orange smag, kombineret med en let bitter og frisk syrlig eftersmag. Den har en meget aromatisk og velafbalanceret appelsinsmag, som ikke kan erstattes af søde appelsiner.